Weird Cowboys? Counting down the days - Reisverslag uit Austin, Verenigde Staten van Nicole Veenendaal - WaarBenJij.nu Weird Cowboys? Counting down the days - Reisverslag uit Austin, Verenigde Staten van Nicole Veenendaal - WaarBenJij.nu

Weird Cowboys? Counting down the days

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

13 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Austin

Howdie! Na de winter in Zuid-Amerika, is het tijd voor some summer time! Ik begeef me naar Texas, The Lone Star State, ook wel bekend om de trucks, cowboys en BBQs. Celine haalt me op in Austin, en gelijk wordt me duidelijk gemaakt dat Austin een eilandje is in het ultra-conservatieve Texas. Het motto dat hier geldt is "Keep Austin Weird" (wat me later wel duidelijk werd gemaakt met aura-kussende mensen in Southern Austin...).
Ooit een nederzetting genaamd 'Waterloo' in 1800 aan de bank van de Colorado-river, nu de zetel voor de gouverneur van Texas, Apple en Facebook. Samen met nog honderden andere Texanen gaan we floaten (je plaatst jezelf en een koeler met bier in een tube en laat de rivier de rest van het werk doen), om een beetje verkoeling te vinden in de zinderende hitte. We doen de Duck-tour door downtown Austin en kwekken erop los. We gaan naar de kroeg voor bandjes, want als "Live Music Capital of the World" heeft Austin heel wat waar te maken. Ook Alex (man van Celine) heeft zijn muziekkunsten zeer verdienstelijk laten zien! We begeven ons naar Salt Lick, een ranch met outdoor BBQ waar we genieten van heerlijke lappen vlees, zoals BBQ altijd al heeft moeten smaken.
We twijfelen of we 'boots' zullen kopen met slangen- en geitenleer (very tempting; het wordt toch maar een hoed! foto's met boots to follow), en geven toe aan de food-carts langs de weg. 's Avonds zien we een rookpluim, welke de uitvlucht van duizenden (of miljoenen?) vleermuizen vanonder de bruggen doet vermoeden (Austin heeft "The World's Largest Urban Bat Colony").
Terwijl Celine hier al aardig aangepast is aan de helse hitte, probeert mijn lichaam enigszins vat te krijgen op mijn interne koelingssysteem; gelukkig is er altijd nog de A/C!

Na 5 mooie dagen in Texas begeef ik me weer naar New Haven, waar ik nog de laatste woorden op papier dien te zetten en ga ik nog bij mijn tante in Upstate NY langs.

Ik neem afscheid van de plek waar ik een intens jaar heb meegemaakt, veel vrienden heb gemaakt en vooral heel veel geleerd heb.

Amsterdam, here I come! (Om precies te zijn: 14 augustus KL642 om 07.30!)

Liefs,
Nic

P.S. Celine bedankt voor alles!

• 14 Augustus 2011 - 00:34

Celine:

You're welcome!! snif....

• 14 Augustus 2011 - 10:52

Wil:

blij dat je weer terug bent. maar blijf schrijven, ik ga je verhalen missen! liefs